Si vous désirez vous simplifier la vie ou encore servir plusieurs personnes à la fois, la machine filtre automatique est certainement votre meilleur allié. Si plusieurs paramètres sont pris en charge par votre machine, la clé du succès se trouve tout de même dans la précision et la qualité de vos ingrédients. Voici notre recette et les équipements que nous recommandons pour cette méthode.

​If you want to keep it simple or serve several people at once, the automatic coffeemaker is certainly your best ally. Even if multiple parameters are supported by your machine, the key to success is still the accuracy and quality of your ingredients. Here is our recipe and the recommended equipment for this method.




Ce qu’il vous faut

Paramètres d’infusion

  • Sec: 47g de café
  • Liquide: 750g (3 tasses)
  • Ratio: 1:16
  • Température de l’eau: 201-204 degrés F
  • Temps d’extraction: 2 min 30 s à 3 min
  • Mouture: Moyenne-grossière


Truc de Pro

  • Choix d’une machine: Nous recommandons les machines certifiées par la Speciality Coffee Association (S.C.A). Cette certification assure qu’une machine possède les capacités techniques pour infuser le café à une température précise et stable pendant au moins 4 minutes. La Breville Precision Brewer, La Technivorm Moccamaster et la Bonavita One Touch sont des exemples de modèles certifiés.


Préparation

(Défiler vers la droite)

  • étape n°1

    Doser et moudre le café

  • étape n°2

    Remplir le réceptacle de votre cafetière avec 750g (ou ml) d’eau froide filtrée.

  • étape n°3

    Placer votre filtre en papier dans le panier. Si vous être en mesure de détacher le panier de votre cafetière, bien rincer le filtre et jetez l’eau.

  • étape n°4

    Placer le café moulu de façon à ce qu’il soit plat. Démarrer la machine.

  • étape n°5

    Mélanger le liquide et servir.




Préparation


étape n°1

Doser et moudre le café


étape n°2

Remplir le réceptacle de votre cafetière avec 750g (ou ml) d’eau froide filtrée.


étape n°3

Placer votre filtre en papier dans le panier. Si vous être en mesure de détacher le panier de votre cafetière, bien rincer le filtre et jetez l’eau.


étape n°4

Placer le café moulu de façon à ce qu’il soit plat. Démarrer la machine.


étape n°5

Mélanger le liquide et servir.

Truc de Pro

  • Choix d’une machine: Nous recommandons les machines certifiées par la Speciality Coffee Association (S.C.A). Cette certification assure qu’une machine possède les capacités techniques pour infuser le café à une température précise et stable pendant au moins 4 minutes. La Breville Precision Brewer, La Technivorm Moccamaster et la Bonavita One Touch sont des exemples de modèles certifiés.







What you’ll need

Brewing parameters

This recipe is for 2 to 3 cups of coffee.

  • Dry: 47g
  • Liquid: 750g or mL of water (3 cups)
  • Ratio: 1:16
  • Water temperature: 201-204°F
  • Extraction time: 2 min 30s to 3 min
  • Grind size: medium-coarse


Pro Tip

  • Choosing a machine: We recommend machines that are certified by the Specialty Coffee Association (S.C.A.). This certification ensures that a machine has the technical abilities to brew coffee at a precise and stable temperature for at least 4 minutes. The Breville Precision Brewer, the Technivorm Moccamaster, and the Bonavita One Touch are a few examples of certified models.
  • It is possible to make a smaller or larger quantity. You just have to make sure to keep the ratio of 1g of coffee to 16g of water.


Preparation

(Swipe right)

  • Step n°1

    Weigh and grind 47g of coffee.

  • Step n°2

    Fill the receptacle of your coffeemaker with 750g (or mL) of cold filtered water.

  • Step n°3

    Place your paper filter in the basket. If you are able to detach the basket from your coffee maker, rinse the filter thoroughly and discard the water.

  • Step n°4

    Place the ground coffee so that the bed is flat. Start the machine.

  • Step n°5

    Stir and serve.




Preparation


Step n°1

Weigh and grind 47g of coffee.


Step n°2

Fill the receptacle of your coffeemaker with 750g (or mL) of cold filtered water.


Step n°3

Place your paper filter in the basket. If you are able to detach the basket from your coffee maker, rinse the filter thoroughly and discard the water.


Step n°4

Place the ground coffee so that the bed is flat. Start the machine.


Step n°5

Stir and serve.

Pro Tip

  • Choosing a machine: We recommend machines that are certified by the Specialty Coffee Association (S.C.A.). This certification ensures that a machine has the technical abilities to brew coffee at a precise and stable temperature for at least 4 minutes. The Breville Precision Brewer, the Technivorm Moccamaster, and the Bonavita One Touch are a few examples of certified models.
  • It is possible to make a smaller or larger quantity. You just have to make sure to keep the ratio of 1g of coffee to 16g of water.




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